Tips van In2Talenters voor jouw start bij In2Talent!

Hi collega! Mijn naam is Kim van de Pavert en ik ben begonnen als inkoopconsultant bij In2Talent. Tijdens mijn eerste twee weken bij In2Talent heb ik verschillende kennismakingsgesprekken gehad met collega’s en hen gevraagd om waardevolle tips voor starters zoals wij. In dit artikel deel ik graag deze tips die onze mede-In2Talenters hebben gegeven voor een vlotte start. Ontdek hoe je jezelf goed kunt voorbereiden op sollicitatiegesprekken, opdrachten en waarom persoonlijke groei van essentieel belang is. Ben jij klaar voor een succesvolle start bij In2Talent?

Op de bank
Je hebt een nieuwe baan en staat te popelen om aan een opdracht te beginnen. Maar voorlopig is het wachten op een geschikte opdracht, waar verschillende mensen binnen de organisatie al hard naar op zoek zijn. Het is bekend dat nieuwkomers het ‘op de bank zitten’ vaak lastig vinden, omdat ze graag actief willen bijdragen aan het bedrijf. Ik herken dit helemaal, maar gelukkig is er altijd genoeg te doen. Toch verschilt dit van de ervaring wanneer je daadwerkelijk op opdracht bent. Tijdens de kennismakingen met collega’s Tessa, Marit en Milot bleek dat ik eigenlijk nog wel even mag gaan genieten van deze tijd. Ze benadrukken: ‘’Geniet nog even van deze tijd, het wordt straks nog druk genoeg.’’ Nou, als ik het zo hoor, moet ik er nog maar even van genieten dan!

Sollicitaties
Voordat je aan een opdracht begint, vindt er eerst een sollicitatiegesprek plaats bij de betreffende opdrachtgever. Het is belangrijk dat zowel jij als de opdrachtgever een goed gevoel hebben over elkaar. Jouw collega’s geven je ook wat tips voor je sollicitaties waardoor jij goed voorbereid bent:

Ken je gesprekspartners

Neem de tijd om te achterhalen wie je tegenover je hebt. Bekijk hun profielen op LinkedIn en leer meer over hun achtergrond en ervaringen. Dit stelt je niet alleen in staat om gerichte vragen te stellen, maar laat ook zien dat je je hebt voorbereid. Marit zegt daarbij: ‘’Ze ontvangen een melding wanneer je hun profiel bekijkt, wat aantoont dat je interesse toont.’’

Verdiep je in het bedrijf

Neem voorafgaand aan je sollicitatie de tijd om de website van het bedrijf te bekijken. Misschien kom je interessante informatie tegen, zoals recente prijsverhogingen of nieuwe ontwikkelingen. Breng dit ter sprake tijdens je gesprek om te laten zien dat je op de hoogte bent en echt geïnteresseerd bent in het bedrijf. Ruben geeft aan: ‘’Je verdiepen in het bedrijf is echt een must.’’

Stel zelf ook vragen

Het gesprek is een tweerichtingsverkeer. Naast dat zij al over jouw CV beschikken, is het belangrijk om ook interesse te tonen in hun carrière en vragen te stellen over het bedrijf. Dit helpt niet alleen om meer te weten te komen over de mogelijke werkplek, maar mensen waarderen het ook wanneer er naar hun persoonlijke ervaring wordt gevraagd, zoals collega Tessa benadrukt.

Wees eerlijk

Als het bedrijf tijdens het gesprek of gedurende de opdracht vraagt naar vaardigheden waar je nog niet over beschikt, wees dan eerlijk. Geef aan dat je open staat om nieuwe dingen te leren en dat je bereid bent om jezelf verder te ontwikkelen. Eerlijkheid wordt altijd gewaardeerd. Collega Teun benadrukt: ‘’Als je niet eerlijk bent, beloof je dingen die je niet kunt waarmaken. Bescherm jezelf en manage de verwachtingen.’’

Even samengevat!

Uit de tips van onze collega’s wordt het duidelijk dat een sollicitatiegesprek meer inhoudt dan alleen het beantwoorden van vragen. Het draait ook om het tonen van interesse, het voorbereiden op het bedrijf en mijn gesprekspartners en het stellen van relevante vragen. Ik begrijp ook het belang van eerlijkheid en het managen van verwachtingen. Deze tips neem ik zeker mee voor mijn volgende sollicitatiegesprekken! Jij ook?

Op opdracht

Soms kan het voorkomen dat je niet direct volledig aan de slag kunt met je opdracht: bijvoorbeeld doordat je laptop of inloggegevens nog niet beschikbaar zijn. Gelukkig delen andere In2Talenters enkele handige tips om deze tijd optimaal te benutten! Ruben en Teun adviseren: ‘’Gebruik deze tijd vooral om de mensen binnen het bedrijf te leren kennen. Plan kennismakingsgesprekken in en ontdek hoe het bedrijf functioneert. Verzamel zoveel mogelijk informatie, want dit zal je alleen maar voordelen opleveren gedurende jouw tijd op de opdracht. Neem de tijd om de branche en het product te leren kennen. Wees niet afwachtend, maar juist proactief!’’

Collega Ilse benadrukt dat het gedurende je opdracht essentieel is om dit te blijven doen. ‘’Maak een praatje met mensen en plan een koffiemomentje in met nieuwe collega’s om ze beter te leren kennen. Wees nieuwsgierig, vraag ze van alles en laat zien dat je wilt groeien,’’ zegt Ilse. ‘’Door een goede indruk achter te laten, blijf je wellicht in hun gedachten wanneer er in de toekomst weer iemand nodig is.’’

Uit de tips van andere In2Talenters blijkt dus dat het echt belangrijk is om kennis te maken met het bedrijf en de mensen die er werken. Deze tips kunnen jij en ik alweer in onze zak steken en meenemen voor een goede start op onze opdracht!

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling vormt een essentieel onderdeel van jouw reis bij In2Talent. Collega’s benadrukken het belang van openstaan voor groei vanaf het allereerste begin. Deze instelling stelt je in staat om het maximale uit jezelf te halen, hoewel het soms uitdagend kan zijn. Maar zoals alle collega’s beamen, is de investering de moeite waard. Collega Marit deelt haar ervaring: ‘’In het begin had ik echt een muur op, maar ik merkte dat dit juist mijn persoonlijke ontwikkeling belemmerde en uiteindelijk werd er toch doorheen geprikt.’’

Dat gevoel van “dooreen prikken” heb ik zelf ook ervaren tijdens de eerste opleidingsdag. Mijn eerste opleidingsdag voor persoonlijke ontwikkeling was behoorlijk spannend. We kregen te horen dat we een persoonlijk item moesten meenemen, waarvan ik dacht: ‘Oh god, dat wordt heftig. Ik hou me wel groot.’ Maar we werden juist aangemoedigd om ons kwetsbaar op te stellen. De sfeer maakte al snel plaats voor een gevoel van comfort. Het was een bijzondere en mooie manier om elkaar te leren kennen, en ik denk dat dit heeft bijgedragen aan het snel opbouwen van een band met mijn opleidingsgroep. We zaten allemaal in hetzelfde schuitje, met de uitdaging om persoonlijk te groeien. Dat kan zeker spannend zijn, maar samen kunnen we elkaar ondersteunen. En dat is juist mooi!

Ik wens je enorm veel plezier en een leerzame tijd toe bij In2Talent! Misschien ontmoeten we elkaar wel tijdens een kennismaking of een van de gezellige uitjes van In2Talent!

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!