Voor Laura biedt In2Talent de extra uitdaging die zij zocht

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Deze week vertelt Laura over haar opdrachtgever, over de werkzaamheden die zij uitvoert en waarom zij gekozen heeft voor In2Talent.

Waar ben je momenteel aan het werk? Wat doet de organisatie?

Ik ben momenteel aan het werk bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst, ook wel IND. IND zorgt voor het vreemdelingenbeleid in Nederland en behandelt naturalisatieverzoeken van mensen die een Nederlands paspoort willen aanvragen. Bij de IND ben ik werkzaam bij de Inkoop Servicedesk (ISD) waar ik de inkoop deed voor de nu afgeronde ‘’Taskforce dwangsommen’’. De Taskforce is in maart 2020 opgericht om een achterstand bij de afhandeling van asieldossiers van de IND in te halen. Een van de locaties waarvan de Taskforce gebruik maakte in Utrecht, wordt nog steeds gebruikt door de IND. Voor deze locatie verzorg ik momenteel de facilitaire inkoop en het inhuren van uitzendkrachten.

Kan je wat vertellen over je opdrachtgever? Hoe ziet het team eruit?

Ik werk in een team met 22 inkopers. Voor de inkoop op de locatie in Utrecht werk ik samen met een directe collega en voor de inhuur van uitzendkrachten werken we in een team van vijf.

Hoe ben je bij deze opdracht terechtgekomen?

Ik heb deze opdracht overgenomen van collega Lois, zij wilde een nieuwe uitdaging. Inmiddels werk ik een jaar aan deze opdracht.

Wat is je functie?

Mijn functie is het inhuren van uitzendkrachten en het verzorgen van de facilitaire aankopen voor locatie Utrecht.

Wat vind je het leukste aan je huidige functie?

Het leukste aan mijn functie vind ik dat het heel veelzijdig is. Ik schakel veel met andere collega’s, leveranciers en de interne klant. Daarnaast vind ik het leuk om mee te denken met de aanvragen. Soms komt er een interne klant met een aanvraag waarvan ze nog niet zeker weten hoe en wat ze moeten doen. Dan vind ik het leuk om te adviseren. Dat maakt het een menselijk functie, waarbij je vooral met mensen in contact bent. Het is een opdracht waar je ontzettend veel van leert.

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen?

Ik kwam in aanraking met een traineeship voor inkoop tijdens mijn derdejaars stage. Dit was met een andere organisatie, die eigenlijk iets soortgelijks aanbiedt. Toen ik afgestudeerd was ging ik kijken naar meerdere organisaties die een traineeship op gebied van inkoop gaven. Zo heb ik In2Talent gevonden en benaderd.

Wat is de reden dat je voor In2Talent hebt gekozen?

Het eerste contact met In2Talent vond ik heel prettig. Tijdens mijn sollicitatie heb ik contact gehad met Arien, maar ook met een andere In2Talenter en die heeft mij heel duidelijk uitgelegd hoe het zit. Daarnaast sprak mij het programma met persoonlijke ontwikkeling erg aan. Dat is wel echt iets waar In2Talent zich in onderscheid en het stukje extra uitdaging wat ik zocht.

Wat is je doel voor de komende jaren? Wat is je ambitie binnen In2Talent?

Mijn doel is om in verschillende keukens te kijken op inkoopgebied. Nu zit ik op een publieke opdracht maar ik zou ook heel graag bij een private opdracht willen kijken. Zo wil ik mij verder ontwikkelen als professional in het inkoopvakgebied.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

Het traineeship is een intensief programma, iets waar je bewust voor moet kiezen. Maar doordat dit programma zo intensief is kan je er ook veel uithalen professioneel en op persoonlijk vlak. In2Talent is een ontzettend leuke organisatie. Iedereen staat voor je open en je wordt echt met open armen ontvangen.

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!