Voor Tessa voelde In2Talent gelijk heel erg vertrouwd

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Deze week vertelt Tessa over haar ontwikkeling, haar werkzaamheden en waarom zij heeft gekozen voor In2Talent.

“Na het behalen van mijn diploma ben ik als inkoopconsultant aan de slag gegaan bij In2Talent. Ik wist tijdens mijn afstuderen al dat ik bij hun aan de slag wilde gaan, het voelde gewoon heel erg vertrouwd”

Tessa Goudkade is 23 jaar en werkt nu sinds twee jaar als inkoopconsultant bij In2Talent. Momenteel heeft zij een opdracht bij De Nederlandsche Bank, waar ze nu ongeveer anderhalf jaar zit. Tessa heeft bij In2Talent haar afstudeerstage afgerond, waarna ze is gebleven als In2Talenter. “Vanaf het eerste moment voelde de kennismaking met In2Talent als vertrouwd en vriendelijk. Ik had gelijk al een fijne band met de organisatie en alle collega’s. De ondersteuning vanuit In2Talent tijdens mijn afstuderen was heel erg fijn, er werd heel erg met mij meegedacht en ik kreeg altijd snel antwoord op mijn vragen.

Starten bij In2Talent

Tessa had een prettige start bij In2Talent: “Binnen In2Talent is iedereen heel erg open, ik voelde mij gelijk erg verbonden met de organisatie.” Dit was voor haar een hele fijne basis en zo kon Tessa een mooie start maken binnen In2Talent en bij haar opdrachtgevers. Doordat Corona toen nog speelde, heeft zij de andere In2Talenters digitaal leren kennen. “Nadat alle maatregelen waren opgeheven, kwamen er weer leuke fysieke borrels en uitjes. Op die manier heb ik mijn mede-In2Talenters nog beter leren kennen!’’

Sinds haar start heeft Tessa twee opdrachten gehad. Haar eerste opdracht was bij TK Elevator. Deze organisatie is gespecialiseerd in trapliften, liften en roltrappen. “Mijn functie bij TK Elevator was operationele inkoop. Ik hield mij bijvoorbeeld bezig met voorraadbeheer in TK Mens en bestelaanvragen vanuit de monteurs. Een andere belangrijke taak in mijn functie was het contactonderhoud met de monteurs in het werkveld. Zo bestelde ik bijvoorbeeld onderdelen of bracht ik in kaart wat de monteurs nodig hadden.

Haar huidige opdracht is bij De Nederlandsche Bank. Hier is zij verantwoordelijk voor het inhuren van personeel, met inhuuraanvragen voor bijvoorbeeld IT, HR of uitzendkrachten. “Ik ben daarnaast binnen De Nederlandsche Bank bezig met een project dat zich richt op het gehele proces van bestellen tot betalen, dit zijn we met een projectgroep aan het optimaliseren.
Bij In2Talent heb je zelf de keuze om je opdrachten uit te kiezen, in overleg met de consultants. Ook als soms een opdracht niet helemaal aan je wensen voldoet, raden ze wel aan om op gesprek te gaan. Je doet namelijk ook ervaring op door sollicitatiegesprekken te voeren!

Ervaring met het opleidingstraject bij In2Talent

Op dit moment zit Tessa midden in het opleidingstraject van In2Talent. “Ik ervaar het gehele vakinhoudelijke opleidingstraject als super leerzaam. Alle docenten hebben veel kennis over het vakgebied en nemen hun praktijkervaring mee.” Ze vindt het vooral fijn dat alle theorie die je leert door de docenten met praktijkvoorbeelden worden toegelicht. Docenten vragen daarbij ook naar haar ervaringen en zijn vervolgens bereid om vraagstukken te visualiseren aan de hand van praktijk of theorie.

De manier van lesgeven maakte het opleidingstraject daardoor voor Tessa nog interessanter en ze ervaarde het geheel als waardevol voor haar rol als inkoopconsultant. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling is er om de vier weken een training met de docent. “Het traject over persoonlijke ontwikkeling heeft mij nu al heel erg geholpen. Ik sta veel sterker in mijn schoenen zowel op het gebied van werk als privé.’’ Het effect van de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling is dan ook iets waarover Tessa verrast was. Ze had er wel enkele verwachtingen bij, maar ze had niet verwacht dat ze er zó veel aan zou hebben: “Ik merk echt dat ik door de persoonlijke ontwikkeling heel anders in het leven sta.’’

De sfeer bij In2Talent

Ik omschrijf de sfeer bij In2Talent als heel erg betrokken, persoonlijk en informeel. Alle collega’s zijn heel erg open en behulpzaam. Ik kan ten alle tijden collega’s benaderen als ik vragen heb, dit geldt zowel op het gebied van werk als persoonlijk. Ik voel binnen In2Talent geen drempel als ik iemand moet benaderen, daarom voelt de sfeer voor mij heel goed. ’’ Vanuit In2Talent zijn er meerdere contactmomenten als je op opdracht zit. Je spreekt jouw leidinggevende vanuit In2Talent ongeveer om de vier weken. Daarnaast heb je één keer per kwartaal een speeddate met de consultants om over jouw vervolgstappen als inkoopconsultant te sparren. “Als ik op opdracht zit heb ik natuurlijk ook nog de opleidingsdagen en de contactmomenten over mijn persoonlijke ontwikkeling. Voor mij is het contact vanuit In2Talent tijdens een opdracht voldoende.’’

Ook heb je dagelijks contact met andere In2Talenters vanuit jouw opleidingsgroep. “De In2Talenters die niet in mijn opleidingsgroepje zitten spreek ik wat minder vaak, meestal bij evenementen en borrels.’’ Daarom worden er vrij veel evenementen en borrels georganiseerd vanuit In2Talent. Door hierbij zo veel mogelijk aanwezig te zijn, onderhoud je goed contact met de rest. “Mijn leukste uitje was natuurlijk de wintersport. Ik denk dat ik niet de enige In2Talenter ben die deze mening deelt. Over het algemeen heb ik alle uitjes als heel erg gezellig ervaren en kijk ik uit naar alle volgende uitjes!’’

Tessa’s volgende stap – een half jaar op reis!

Tot eind augustus zit zij nog bij De Nederlandsche Bank, hierna gaat zij er even tussenuit om een half jaar te reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland, waarna zij weer van start zal gaan bij In2Talent. “Ik ben benieuwd wat In2Talent mij dan te bieden heeft en sta open voor alle verschillende soorten opdrachten.’’
Ze heeft nog niet echt een concreet plan voor haar volgende stap en laat zich graag verrassen. “Ik heb geen voorkeur voor de private of publieke sector, het ligt wat mij betreft aan de werkzaamheden en de organisatie.

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!