De Ultieme Gids voor Overleven na het Afstuderen.

Gefeliciteerd, je hebt de academische achtbaan overleefd en je diploma in handen! Maar wacht even… wat nu? De wereld na het afstuderen kan aanvoelen als een enorme doolhof vol met vraagtekens. Geen zorgen, we hebben een paar handige trucs verzameld om je te helpen navigeren door deze nieuwe fase van je leven.

Omarm de chaos.
We zullen je een geheimpje vertellen: bijna niemand heeft zijn leven helemaal op orde direct na het afstuderen. Dus, omarm de chaos! Het is oké als je niet meteen de perfecte baan vindt, als je geen idee hebt wat je wilt doen, of als je nog steeds bij je ouders woont. Het belangrijkste is dat je in beweging blijft. Verken verschillende mogelijkheden, neem risico’s en ontdek wat je echt leuk vindt. Wie weet kom je wel iets tegen waarvan je nooit had gedacht dat het jouw passie zou zijn!

Wees niet bang voor netwerken.
Ah, het gevreesde woord: netwerken. Maar geloof ons, dat hoeft niet eng te zijn! Het draait allemaal om het opbouwen van relaties en het delen van ervaringen. Begin met het uitbreiden van je LinkedIn-netwerk door oud-klasgenoten, professoren en professionals uit je vakgebied toe te voegen. Maar vergeet niet dat netwerken niet alleen online gebeurt. Ga naar evenementen, conferenties en borrels. Wees nieuwsgierig, stel vragen en wees oprecht geïnteresseerd in wat anderen te vertellen hebben. Wie weet waar een simpel gesprek toe kan leiden? Voor meer tips over netwerken lees je natuurlijk ons artikel over de do’s en don’ts van netwerken.

Blijf jezelf ontwikkelen bij een traineeship.
Oké, laten we het hebben over de olifant in de kamer: je carrière. Een traineeship is een fantastische manier om een vliegende start te maken. Je krijgt de kans om te werken aan echte projecten, onder begeleiding van ervaren professionals, terwijl je tegelijkertijd een gevarieerd trainingsprogramma volgt om je vaardigheden te ontwikkelen. En bij het traineeship van In2Talent combineer je dit met interessante opleidingsdagen, gezellige collega’s en heel wat borrels en uitjes!

 

Meer leren over een traineeship bij In2Talent?

Lees alles over persoonlijke ontwikkeling, ons traineeship en de andere mogelijkheden binnen In2Talent op onze website!

 

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!