In2Talenter Teun over zijn ervaringen en groei

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Vandaag vertelt In2Talenter Teun over zijn werkzaamheden, ervaringen en persoonlijke ontwikkeling.

Teun Willink blikt terug op zijn vijfjarige dienstverband bij In2Talent. Als In2Talenter heeft hij diverse opdrachten uitgevoerd voor verschillende opdrachtgevers, wat hem niet alleen op interessante plekken bracht, maar ook bijzondere ervaringen opleverde.

Teun begon zijn In2Talent-reis in 2018 bij Howden Thomassen Compressors B.V. als Junior Inkoopadviseur. Hij herinnert zich deze eerste opdracht als een uitdaging, vooral vanwege de capaciteit die af en toe tot achterstanden leidden. “Ik heb regelmatig zelf naar het magazijn moeten lopen om iets te controleren wat nog niet in ons systeem stond.“ Vervolgens verschoof hij naar De Nederlandsche Bank, waar hij betrokken was bij de inhuur: “Ik hield me ook meer bezig met de inhuur, en bijvoorbeeld met software waar je licenties voor moet regelen, in die tijd waren dat ook echt nog fysiek geprinte licentiecodes die met de post verstuurd werden.”

De balans tussen werk en privé

Een opmerkelijke ervaring was zijn tijd als teamleider bij het Ministerie van VWS tijdens de coronacrisis, waar hij zich realiseerde dat het behouden van een gezonde balans cruciaal is. “Inkopen deden we eigenlijk nauwelijks, maar we waren voornamelijk bezig met voorraadbeheer en distributiestromen. Ook de inkomende stromen. Die rol die ik daar had, en hoe chaotisch het daar soms eraan toe ging tijdens de coronacrisis, dat was uniek. Ik heb wel veel avonden toen nog gewerkt om iets voor de volgende dag te regelen.”  De meest waardevolle les die Teun uit deze ervaringen haalde, is het belang van afstand nemen en reflecteren op het werkproces.

Hij benadrukt het belang van het regelmatig evalueren van de eigen aanpak en het nemen van rustmomenten, zoals de In2Talent opleidingsdagen, om frisse perspectieven te verkrijgen. “De In2Talent opleidingsdagen waren ook erg fijn, dat gaf je toch een dag rust waarop je even met iets heel anders bezig was. Je stapt dan echt even uit de werkzaamheden, en dat maakt dat je even afstand kan nemen en samen met andere In2Talenters en je coach naar die situatie kan kijken.”

 Voor beginnende inkopers heeft Teun daarom een belangrijke tip: “Mijn tip aan nieuwe In2Talenters is echt om af en toe die afstand te pakken, en te kijken naar hoe je werk nou eigenlijk in elkaar steekt, en hoe je daar mee omgaat. Veel mensen hebben de neiging om te weinig die afstand te nemen en gewoon mee te gaan in de waan van de dag. Daardoor denk je niet na over vragen zoals ‘hoeveel tijd neem ik nou voor dingen’, en ‘klopt dat wel?’.”

Samenwerken met ‘de inkoper’

Teun deelt zijn positieve verrassing over de mensen waarmee hij heeft samengewerkt. “Ik denk voornamelijk door de mensen. Door ‘de inkoper’. Ik heb nog nooit in een team gezeten waarin ik de mensen niet leuk vond.” Hoewel sommige opdrachten uitdagend waren, waardeert hij de openheid en professionaliteit van zijn collega’s binnen de inkoopwereld. “Het zijn altijd hele leuke, open mensen die wel professioneel met hun vak omgaan. En om die professionaliteit heen zijn ze wel gewoon op zoek naar een leuke en gezellige werksfeer. Ik verwachtte van tevoren niet dat iedereen binnen de inkoopwereld ‘saai’ zou zijn of iets dergelijks, maar ik ben echt verrast door hoé open iedereen wel niet is.“

De volgende stap

Op dit moment is Teun weer bij zijn eerste opdrachtgever, Howden Thomassen Compressors B.V. aan de slag als data analyst. Hij waardeert de ruimte en vrijheid die hij binnen In2Talent krijgt om mee te denken over zijn volgende opdracht: “Laat ik het zo zeggen: Als iemand aan mij vraagt ‘wat maakt In2Talent nu goed’, dan zeg ik dat ze heel goed kunnen luisteren. Ze willen echt weten wat iemand wil. Je kan echt wel een keer ‘nee’ zeggen tegen een opdracht die niet helemaal in jouw straatje ligt.”

Meer leren over traineeships bij In2Talent?

Lees alles over persoonlijke ontwikkeling, ons traineeship en de andere mogelijkheden binnen In2Talent op onze website!

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!